ULU ÖNDER M. KEMAL ATATÜRK’Ü RAHMETLE ANIYORUZ. 1881-193∞

web1i

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’inci yıldönümü.
Yılmaz GÜRAL büyük önderi saygı, şükran ve özlemle andılar.
“Hedef, Atatürk’ün Öngördüğü Muassır Medeniyet Seviyesini Geçmektir”
Başkan Güral mesajında, Atatürk’ün öncülüğünde hayata geçirilen inkılap ve reformların, demokratik, hür ve müreffeh Türkiye’nin temellerini atarak büyük bir modernleşme sürecini başlattığını belirtti.

Cumhuriyet’in kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin Atatürk’ün öngördüğü muassır medeniyetler seviyesini geçmesini sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir.
10 Kasım, Türk milleti için büyük bir kurtarıcısını anma günü olduğu kadar sahip olduklarının değerini bilerek cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Cumhuriyetin İdeali Milleti Vatandaşlık Temelinde Birleştirmek. Cumhuriyetin en büyük idealinin, “İnancı, etnik kökeni, yaşam biçimi ne olursa olsun milletin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olduğunu vurguladı.
Büyük bir öz güvenle bir kez daha diyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘büyük eserim’ dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında, milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır, dedi.

Toplam Görüntüleme: 597 ,

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.