Vize İşlemleri

Avrupa Birliği Konseyi`nin 01.06.2006 tarihinde aldığı karar uyarınca 01.01.2007 tarihi itibariyle bütün Schengen ülkeleri (Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İslanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Avusturya, Portekiz, İsveç, İspanya) Schengen vize harcını 60,00 AVRO`ya artıracaklar. Bununla birlikte vize harcı uluslararası ortalamaya denk düşmektedir. Bu düzenleme ulusal vize harçlarını kapsamamaktadır.
Bulgaristan’ın AB’ye tam üye olması nedeniyle 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren sınır kapılarında transit vize verme uygulamasına son verilerek bu vizeleri dıs temsilciliklerinden alma Şartı getirilmiştir.
Ayrıca 1 Ocak 2007 tarihinden önce Bulgar sınır kapılarından çift transit vize alan Türk vatandaşlarının 31 Ocak 2007 tarine kadar Bulgaristandan transit geçiş yapabileceklerdir. Bu tarihten sonra geçiş yapmak isteyenlerin ise transit vizelerinin geçerlilik süresi 31 Ocak 2007 den sonra sona eriyor olsa dahi bu ülkenin dış temsilciliklerinden transit vize almaları gerekmektedir.
Pasaportlar Almanya konsolosluğuna çarşamba sabahı gönderilmektedir.Bu nedenle tiraci vize işlemleri en son salı günü mesai bitimine kadar alınmaktadır.

Viziler ile ilgili genel bilgiler:
Pasaport:
En az 6 ay geçerlilik süresi ve boş vize sayfası bulunması gerekmektedir.
İlk defa Schengen vizesi alacak olanların Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinden daha önce çıkarılmış başka bir pasaportu olmadığına dair belge almaları gerekmektedir.
Yeni pasaportunda hiç vizesi olmaayan kişilerin eski pasaportunu da getirmeleri gerekmektedir.
2 Adet Fotoğraf:
Fotoğraflar mutlaka yeni çekilmiş ve vesikalık olup, arka fonu açık gri veya beyaz tona yakın olmalıfır.
(Bazı konsolosluklarda 4 adet fotoğraf istenmektedir.)
Vize Formu:
Vize formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
(Daktilo veya tükenmez kalem ile okunaklı olarak)
İngiltere Konsolosluğu vize formlarının mutlaka siyah tükenmez kalem ile doldurulmasını talep etmektedir.
Konsolosluğa Hitaben Dilekçe:
Firmanın antetli kağıdına vize talep edilen kişinin firmadaki görevini, gidilecek ülkeye seyehat nedenini, orada bulunduğu süre içinde hertürlü kaza,hastalık acil tedavi ve acil hastahane masraflarının vb. gibi tüm masraflarının şirket tarafından karşılanacağının ve vize müddeti içinde geriye dönüleceğinin TAAHHÜT edildiği yetkililerce imzalanmış ve kaşelenmiş dilekçe. Bu dilekçe örnek olup içerik olarak konsolosluklara göre değişiklik göstermektedir.
Oda Sicil Kayıt Sureti:
Yeni tarihli Oda Sicil Kayıt Sureti. (Faaliyet Belgesi)
Ticaret Sicil Gazetesi:
Vize talep eden kişinin şirketteki durumunu gösteren yeni tarihli Ticaret Sicil Gazetesinin, okunaklı fotokopisi.
(Gazeteler mutlaka tam sayfa halinde fotokopi çekilmelidir.)
İmza Sirküleri:
Firma imza sirkülerinin fotokopisi.
Vergi Levhası:
Vergi levhası fotokopisi.
(Bazı konsolosluklarda vergi levhasına ilaveten bilançoda istenebilir.)
Davet Yazısı:
Bağlantıda olduğunuz firmadan adınıza hitaben antetli kağıda yazılmış kaşeli-imzalı Konsolosluğa verilmek üzere DAVET YAZISI (Fax olabilir)
İş Bağlantıları:
İş bağlantılarının belgelerin fotokopileri.
(Faturalar-Gümrük Çıkış Beyannameleri.)
Fuar Belgeleri:
Fuara bizzat katılımcı olan firmaların fuar ile ilgili katılım evraklarının fotokopileri. Bir fuarı ziyaret için gidenler ise mutlaka gidecekleri fuarın giriş kartını temin edip ibraz etmeleri gerekmektedir.
Otel Rezervasyonu:
Kalacağınız süre kadar otel rezervasyonunuzun yazısı.
(İbraz edilemez ise vizenin reddine sebep olabilir.)
SSK’lı Olanlar İçin:
SSK’lı olarak çalışanlar için SSK’dan yeni tarihli olarak tasdik edilmiş işe giriş bildirgesi. Eğer şu anki işinde 6 aydan daha az süredir çalışıyor ise ilaveten geçmiş çalışmışlığının ispatı için SSK’dan geçmiş dönemlere ait prim dökümü gerekmektedir. Geçmişte Bağ-Kur’lu olarak çalışanlar ise Bağ-Kur’ dan belge ibraz etmelidirler.
Maaş Bordrosu:
SSK’lı olarak çalışanlar için en son maaş bordrosu, Sözleşmeli olanlar için Noter tastikli sözleşme eklenmesi gerekmektedir.
Seyahat Sağlık Sigortası:
Schengen ülkelerine seyahat edecek olan kişilerin seyahatleri süresince geçerli olacak olan seyahat sağlık sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.
Seyahat Sağlık Sigortasının İçeriği Aşağıdaki Şekilde Olmalıdır:
1-Sigorta Vize talep edilen süre kadar olmalı,
2-En az 30.000 Euro teminatlı olmalı,
3-Tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalı,
4- Her türlü acil tedavi ve acil hastane masraflarını içermelidir. SSK’lı olanlar için alınan AT-11 belgesi kabul edilmemektedir.
Oda ve Konsolosluk Vize Ücretleri:
Odamız vize işlemlerinin takibinde 40 TL ücret almaktadır. Konsolosluklar tarafından talep edilen vize süresine göre ücret alınmaktadır.
Eş ve Çocukların Vize Talepleri:
Eğer eşiniz ve çocuklarınıza da vize talep edecek iseniz;
Onlar içinde birer adet vize formu doldurmanız, imzalatmanız,
Her biri için Konsolosluğa hitaben Taahhütname şeklinde dilekçe yazılacak.
Her biri için Konsolosluk Taahhütnamesi imzalatılacak.
Her biri için Seyehat Sağlık Sigortası yaptırılacak.
Eğer vize talep ettiğiniz çocuğunuz öğrenci ise okulundan öğrenci belgesi alınmalıdır.

Toplam Görüntüleme: 306 ,